Šiuolaikinės vaikų drabužių parduotuvės pateikia didžiulį asortimentą vaiko spintos papildymui. Tėvų užduotis – pasirinkti tinkamiausius drabužius, batus, atsižvelgiant į daugybę aspektų ir į individualias vaiko savybes. Kaip padaryti vaiko garderobą idealiu? Svarbu įsitikinti, kad kiekvienas daiktas būtų saugus, patogus ir atneštų tik naudą. Taip pat verta pagalvoti ir apie drabužių estetiką. Šiame straipsnyje Jūs sužinosite, kaip teisingai pasirinkti vaikų drabužius. Mes apžvelgsime pagrindinius principus, į ką reikėtų atkreipti dėmesį.
Norite ugdyti ir didinti vaiko gerą skonį drabužiams? Ką gi, pasiekti tai – nėra taip sunku. Paimkime, pavyzdžiui, mūsų požiūrį į vaikų kalbos vystymąsi. Dar prieš tą akimirką, kai vaikas ištars savo pirmuosius žodžius, mes stengiamės kalbėti su juo teisinga ir gražia kalba. Lygiai taip pat ir skoningumo klausimuose: nuo mažens stenkitės kreipti ypatingą dėmesį į tai, kaip Jūs rengiate vaiką. Svarbi ir spalva ir stilius, ir modelis, ir piešinys, ir drabužių derinys.

Labai svarbūs momentai
Pirmiausia, reikia atkreipti dėmesį į svarbiausius kriterijus, susijusius su vaikų saugumu, komfortu, o taip pat į daiktų atsparumą dėvėjimuisi. Apsvarstykime plačiau pagrindinius aspektus:

Saugumas
Vaikai yra ypač pažeidžiami, todėl reikėtų pirkti kokybiškas prekes, gerai žinomų gamintojų. Jų rūbai vaikams yra siuvami iš saugių, aplinką tausojančių medžiagų, naudoja specialius saugius dažus. Tokia apranga nesukelia odos dirginimo ir alerginių reakcijų.

Komfortas
Vaikas turi jaustis maksimaliai komfortiškai. Specialios medžiagos, sieteliai, pamušalai, užpildai sugeba padaryti drabužius patogiais. Sukuriamas optimalus mikroklimatas, oda kvėpuoja. Svarbu rinktis drabužius taip, kad bet kokiomis oro sąlygomis vaikas galėtų laisvai judėti.

Atsparumas dėvėjimuisi
Vaikų drabužius, kurie nepraranda savo išvaizdos nuo dėvėjimo, galima naudoti ilgiau, netgi perleisti jaunesniems vaikams. Be to, mamoms tenka dažnai skalbti vaikų drabužius, todėl jie turi išlaikyti pirmykštes savybes ir po daugelio skalbimų. Kokybiški drabužiai vaikams mažiau dėvisi ir ilgiau išlieka patrauklūs.

Užsukite į vaikų drabužių skyrius tiek berniukų, tiek ir mergaičių
Ar kada pastebėjote, kad yra daug universalių drabužių? Palaidines, megztinius, kelnes su elastiniais dirželiais lygiai taip pat sėkmingai gali dėvėti ir berniukai, ir mergaitės. Be to, daugelis universalių spalvų ir stilių tinka visiems vaikams, nepriklausomai nuo to, berniukas tai ar mergaitė. Todėl prisiminkite gerą patarimą: plėskite paieškos apimtį, kai renkatės vaikui drabužius – užsukite į abu skyrius: ir mergaitėms, ir berniukams.

Didesnio dydžio drabužis taip pat tinka
Vaikai greitai auga, todėl kartais galite įsigyti didesnių dydžių drabužius. Pavyzdžiui, kelnes galima atlenkti, o marškinėlius naudoti kaip tunikas. Kokybiški drabužiai dėvimi ilgą laiką, lengvai atlaiko dažną skalbimą. Todėl, nupirkti didesnio dydžio drabužiai tikrai praverčia. Žinoma, tai turėtų būti geri drabužiai, kurie patiko ir Jums ir Jūsų vaikui. Tuomet vaikas su džiaugsmu ilgai nešios mėgstamą rūbelį, ir Jūs busite patenkinti ilgai dėvimu drabužiu.

Džinsiniai drabužiai
Pastaruoju metu vėl madingi drabužiai su džinsiniais elementais. Vaikai mėgsta tokius rūbus dėl jų grožio ir populiarumo, o tėvai aukštai vertina praktiškumą. Iš tiesų, džinsinius drabužius lengviau prižiūrėt, jie gerai atlaiko dažną skalbimą. Be to, dėvint džinsines kelnes, švarkus ir sijonus yra labai patogu. Sukuriamas optimalus mikroklimatas, judesiai nevaržomi. Bet kuriuo metų laiku vaikai su džiaugsmu dėvi madingus džinsinius drabužius. Šiais laikais gamyklos siuva labai gražius, akį traukiančius modelius, puošiant dekoravimo medžiagomis, įvairiomis aplikacijomis, išspausdintais raštais ir raišteliais.

Rūbai – transformeriai
Gamintojai pradėjo gaminti vis daugiau ir daugiau vaikų drabužių – transformerių. Jie gali “augti” kartu su vaiku, keisti modelį. Tai labai patogu ir leidžia sumažinti išlaidas. Žinoma, būtina apsvarstyti pasiūlymus ir pasirinkti vaikui kelis drabužius – transformerius. Ypač sėkmingi variantai būna – švarkai, megztiniai, kombinezonai ir kelnės su reguliuojama guma. (Pavyzdžiui, vaikų kelnės su atvartais gali virsti šortais, o palaidinės ilgomis rankovėmis – lengvais Polo marškinėliais. Be to, gana daug vaikų drabužių elementų per juosmenį reguliuojasi guma – tai labai patogu!)

Dažai
Ypatingą dėmesį atkreipkite į dažus. Nesąžiningi gamintojai, norint sutaupyti pinigų, naudoja žemos kokybės dažus. Tokie dažai – nuodingos cheminės medžiagos, kurios gali būti pavojingos vaikui. Drabužiai, dažyti panašios sudėties dažais, greitai blunka, praranda piešinio ryškumą, pirminį drabužio atspalvį. Be to, chemikalai dažnai sukelia odos sudirginimas, niežulį, alergiją. Paprastai nekokybiški dažai turi nemalonų kvapą, kuris nebūdingas kokybiškam audiniui.

Sintetinės ar natūralios medžiagos?
Dabar vis dažniau galima išgirsti patarimų: vaikus reikia rengti tik drabužiais, pagamintais iš natūralių medžiagų (lino, medvilnės, šilko, viskozės. Pirkdami drabužius – panagrinėkite jų audinio sudėtį.). Žinoma, sintetiniai audiniai yra ne tokie malonūs kūnui, bet tai nereiškia, kad turime visiškai jų atsisakyti. Pabandykite laikytis aukso vidurio.
Jūs taip pat galite rinktis drabužius, kurių sudėtyje yra ir sintetinių medžiagų. Pageidautina, kad sintetinio audinio dalis nebūtų labai didelė. Pavyzdžiui, tik 3-5% elastano padarytų aprangą žymiai atsparesne ir patogesne.
Vasarą tikrai geriau teikti pirmenybę lengviems natūraliems audiniams. Geriausias pasirinkimas – vaikų drabužiai, pagaminti iš medvilnės. Jie nesukelia dirginimo, garantuoja puikų mikroklimatą.

Estetika
Rinkitės vaikams gražius įvairių stilių drabužius! Tegul Jūsų vaikas turės šventinę, kasdienę, elegantišką ir rafinuotą aprangą įvairioms progoms. Pavyzdžiui, apsilankymui svečiuose pas suaugusiuosius labai tinka vesti berniuką, papuošiant jį elegantišku kostiumu, o mergaitę, vilkint puošnią suknelę.
Aprangos grožis turi labai didelę reikšmę mažoms stileivoms. Atminkite, kad estetinio vaizdo kūrimą turite pradėti nuo mažens. Mokykite savo vaikus rengtis skoningai. Nepamirškite ir dabartines tendencijas. Pavyzdžiui, jei Jums kažkas nepatinka šiuolaikinėje madoje, paaugliams geriau paaiškinti, kame tiksliai yra blogas skonis. Ir būtinai raskite optimalų variantą, kuris patiks ir Jums, ir vaikui.

Dizainas
Vaikų drabužių pasirinkimas yra labai didelis. Didžiulį populiarumą turi marškinėliai su spausdintais paveikslėliais, atvaizduotais skaičiais ir užrašais. Galite įsigyti keletą marškinėlių, jei jie patinka vaikui.
Mergaitės dažniau renkasi ryškių atspalvių ir vaizdų drabužius. Vėsiu oru atgyja Škotijos motyvai, o vasaros dienomis geriau dėvėti šviesius subtilių atspalvių drabužius.

Apranga patiems mažiausiems
Mažylių komfortu ir saugumu rūpinkitės dar labiau. Kūdikiai yra lengviau pažeidžiami. Net nelabai stora siūlė gali nutrinti odą, sukelti dirginimą ir niežulį. Optimaliausias variantas – rinktis drabužius išvirkščiais siūlais.
Kai vaikas tik mokymosi šliaužti, vaikščioti, jam geriau paieškoti drabužėlių su pastorinimais alkūnių ir kelių zonose. Taip kūdikiui bus žymiai patogiau.

Kaip teisingai išsirinkti spalvą?
Daugeliui tėvų problema tampa spalvos pasirinkimas. Parduotuvės siūlo ryškius, įvairių spalvų vaikų drabužius. Vieniems patinka daugiau natūralūs atspalviai, kiti labiau mėgsta ryškesnių spalvų drabužius. Kaip gi išsirinkti? Stabtelėkime ties pagrindiniais aspektais.

  • Vienspalvė apranga leis Jums lengvai kombinuoti derinius. Tokie drabužiai atrodo labiau stilingi ir būtinai turi būti spintoje;
  • Įvairiaspalviai drabužiai, drabužiai su ryškiais spaudiniais, aplikacijomis, išspausdintais raštais labai patinka patiems vaikams. Kartais vaikų garderobą reikia papildyti ir tokiais drabužiais, kad Jūsų vaikas galėtų dėvėti savo mėgstamus rūbus;
  • Neutralūs atspalviai leidžia greitai derinti drabužius. Natūralios, prislopintos spalvos ramina vaiko nervų sistemą. Jei Jūsų vaikas yra hiperaktyvus, jam kaip tik tinka ramių natūralių atspalvių drabužiai. Tokie drabužiai bus geriausias pasirinkimas ir tiems, kurie planuoja turėti daugiau vaikų: universalių spalvų drabužiai tinkami ir mergaitėms, ir berniukams.

Peršasi išvada: vaiko garderobas turėtų būti įvairus. Neutralių spalvų drabužiai sudarytų praktiškiausią pagrindą.

Pasirinkite protingai
Gražus piešinys, ryški aplikacija arba mielos “ausytės” ant kostiumėlio neturėtų būti pagrindinis kriterijus, renkantis drabužius vaikui. Būtinai atkreipkite dėmesį į medžiagos sudėtį, siūlių minkštumą, detalių kokybę. Atminkite, kad svarbiausias dalykas – tai patogumas. Jūsų vaikui turi būti patogu ir jauku, dėvint naujus drabužius!
Laikykitės patarimų! Ir sėkmingų pirkinių!

Taigi, vaikų drabužiai – tai

  • Paprastumas dėvint. Laisvas stilius, kad būtų lengviau išmokyti vaiką apsirengti ir nusirengti pačiam. Užsegimas – ne ką mažiau svarbus faktas: kuo paprastesnis, tuo patogiau ir Jums ir Jūsų vaikui.
  • Komfortas vaikui. Drabužiai neturėtų trukdyti judėjimui, turėti detales, dirginančias odą; išvirkščios siūlės turi būti plokščios. Žiemos drabužiuose, atkreipkite dėmesį, ar yra gobtuvas su užtraukimu, uždaryta gerklė, apsauginės gumos rankogaliuose ir klešnėse.
  • Lengva priežiūra. Vaikai mėgsta šliaužti, lipti, bėgioti, todėl geriausia apranga ta, kurią galima skalbti be jokių iškylančių problemų;
  • Patogumas. Kelnes ir sijonus, pageidautina rinktis su elastine juosta per liemenį. Nerenkite vaiko labai storom kelnėm, kai jis pripranta prie puoduko; jam turi būti patogu nusimauti kelnes, jei norės į tualetą.
  • Kokybiška medžiaga. Atidžiai perskaitykite taisykles kaip prižiūrėti aprangą, kad ji tarnautų ilgiau.

šaltinis – edqaras.blogas.lt

Jums taip pat gali patikti

Parašykite komentarą